Бескрајна приказна – Михаил Енде

126 ден

Опис

Издавач: Просветно дело

Автор: Михаил Енде

Во почетокот дејството на романот се реализира преку подвизите на Атреј, а потоа преку преку подвизите на Бастијан. И едниот и другиот, надополнувајќи се, ја спасуваат земјата Фантазија од проширувањето на ништото кое сака да ја уништи. Романот изобилува со неверојатни и измислени ликови и настани, кои секои за себе имаат некое метафорично значење…

Дополнителни информации

Тежина 0.300 kg