МОЕТО ЗДРАВЈЕ

249 ден

Опис

Издавач: Тримакс

Автор: Жаклина Ристовска

Година на издавање: 2019

Јазик на оргиналот: македонски

Број на страни: 48

Корица: тврда

ISBN: 978-608-204-271-8

 

Содржина:

Здравјето е најважно за секој човек. Кога здравјето е одлично човекот може да го планира својот живот, своите активности. Може да учи, да игра, да спортува, да патува, да ужива во својот живот.

Токму оваа енциклопедија е намената за сите ученици, па и нивните родители каде на еден интересен начин преку кратки раскази, илустрации, занимливости и научни факти посочува како да се чува здравјето. Преку содржините во оваа енциклопедија ќе се запознаете кој е здравиот начин на живот, како да го негувате и одржувате доброто здравје, со најчестите заболувања во ова поднебје, како да се спречат, со последиците од нив и можните начини за нивно лекување.

Учениците ќе го надополнат своето знаење за своето здравје и како да се грижат за него.

На крај ќе завршам со оваа латинска изрека, која е многу стара и мудра.

 

ВО ЗДРАВО ТЕЛО, ЗДРАВ ДУХ

Латинска изрека

Дополнителни информации

Тежина 0.800 kg