Оптичка клупа

Овој продукт припаѓа на посебна група на производи. Доколку сакате да добиете повеќе информации за овој продукт ве молиме да не контактирате.

Опис

Димензии: 20x95x8 см

 

Оптичка клупа е дизајнирана за изведување на основни геометриски оптички ексерименти по физика во осново и средно образование. Апаратурата се состои од метална градуирана шина со лизгачи на кои се поставени светлосен извор, предмет, собирна и растурна леќа и екран. Најчесто се користи при определување на фокусното растојание на собирна и растурна леќа. Истиот модел се користи и при експерименталните вежби по физика на техничките и природно-математичкиот факултет.