Sale!

Охрид туристички водич – англиски

490 ден 390 ден

Опис

Шифра: 4730

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2017

Автор: Група автори

Наслов на оригиналот: Охрид Туристички водич – англиски

Јазик на оригиналот: англиски

Фотографија: м-р Влахо Бранѓолица

Број на страни: 152

ISBN – 10: 608- 204 -235-2

ISBN – 13: 978-608-204-235-0

Корица: мека

 

Преку различни сегменти од културно-историскиот развоен пат на Охрид, со овој Водич се претставени неговите најзначајни карактеристики и знаменитости: сакралните и профаните објекти, културно-историските и меморијалните споменици, забавните манифестации и други аспекти од животот во градот. Водичот изобилува со фотографии, илустрации и мапи. Охрид е претставен како град на традицијата и град на сегашноста. Со водичот можете лесно да се движите низ градот и околината. Ова издание содржи тековни податоци за хотели, ресторани, книжарници, места за посета, туристички агенции и сл.

Дополнителни информации

Тежина 0.650 kg