Појава на човекот и првите цивилизации

2.400 ден

Опис

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2016

Димензии: 140 x 100

Размер: 1 : 29 000 000

Изработка: Печатена на 115 g/m2 конздрук. Пластифицирана и врамена со лајсни.

ISBN – 10: 9989-940-97-5

 

ПОЈАВА НА ЧОВЕКОТ И ПРВИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИ – На картата се прикажани локалитетите каде се пронајдени остатоци од предците на современиот човек: австралопитек, хомо ергастер, хомо еректус, хајделбершки човек. Појавата на хомо сапиенс и анатомски современиот човек и неговото раселување од Африка кон другите континенти. Исто така прикажани се климатските услови во тој период и означени се местата на кои се формирале првите цивилизации.

Дополнителни информации

Тежина 0.500 kg