Традицијата низ перото на баба

249 ден

Опис

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2018

Автор: Јадранка Клисарова

Рецензент: д-р Јасна Котеска

Стручен соработник: одд. наставник Светлана Јосифовска,

археолог Цветанка Вучковска

Јазик на оригиналот: македонски

Број на страни: 40

Корица: тврда

 

Илустриран детски роман кој ги прикажува најважните и големи христијански празници.

Секое семејство пожелно е во својата домашна библиотека да го имаат романот за деца ,,Традицијата низ перото на баба“. Од најмала возраст да ги запознаеме децата со нашата богата традиција, која е претставена низ христијанските празници и обичаи кои ги применува семејството.

Празниците се време кога сите се собираат со своето семејство, ги облева весел дух, сплотеност и среќа во домот. Оваа книга ја опишува таа среќа. Среќните луѓе растат и воспитуваат среќни деца.

Преку едноставните слики од животот да ја сфатат важноста на дарувањето и духовното растење, преку почитување на народните обичаи и оставање аманет празниците да се почитуваат и да се пренесуваат на следните поколенија.