110 улици

200 ден

Опис

Издавач: Македонска реч

Година на издавање: 2013

Автор: Малгожата Гутовска – Адамчик

Корица: мека

Број на страни: 238

 

Кратка содржина:

Романот претставува лесни и интересно четиво за животот и доживувањата на браќата Михал и Миколај. Главниот јунак Михал е момче кое живее безгрижен живот и важи за несериозно дете. Авторката вешто го отсликува ликот на шеснаесетгодишниот Михал, но и на неговите врсници со помош на жаргонот кој го користат младите. Михал се преселува во едно мало гратче кое има 110 улици и во кое освен своите разочарувања ќе ја доживее и својата прва љубов.

Дополнителни информации

Тежина 0.500 kg